Impa Fa 3005 5003 Plastuk Legno kitt Fagitt - Folyékony Fa (1,45kg) Akció

Impa Fa 3005 5003 Plastuk Legno kitt Fagitt - Folyékony Fa (1,45kg)

IM 3005 5003 /1
Új termék

13 081 Ft‎

Raktáron

- +

 
További információk

Impa Fa 3005 5003 Plastuk Legno kitt Fagitt - Folyékony Fa 

PLASTUK LEGNO Poliészter fakitt paszta A+B 3005 5003 - Douglas

Termékleírás
Könnyen megdolgozható, kétkomponensű, telítettlen poliésztergyanta alapú paszta. Fafelületen mindenféle munka elvégzésére használható. Nagyobb terjedelmű hiányzó részek pótlására, kitöltésére, végső simításra stb. is alkalmas. Bármilyen vastagságot el lehet vele érni pár perces közökkel, több rétegben történő felvitellel. A saját edzőjével elkeverve gyorsan kikeményedik. Kikeményedés után fűrészelhető, gyalulható, lyukasztható és csiszolható, pontosan úgy, mint maga a fa. A kereskedelemben kapható lakkok és pácok nagy részével átfesthető.

Felhasználási terület
Bármilyen fafelületen végzendő munkára: lyukak kitöltésére, sarkok vagy hiányzó részek pótlására, szabálytalan felület kiegyenlítésére. Műszaki jellemzők
Szín : fentebb megjelölve 
Kötőanyag tulajdonsága : telítettlen poliésztergyanták keveréke
Fajsúly** : “A” rész: 1,70 kg/l ( ± 0,03)
Viszkozitás** : “A” rész: 11"÷20" IPVIMB eljárás mobilométer átmérő: 40 mm, 3 kg Szárazanyag-maradék : 97 % (± 1) súlyban kikeményedett termék esetén
Edző : paszta, cikksz. 4000 1015 (tubus), cikksz. 4001 1015 (patron)

Keverési arány : 100 “A” rész + 1÷3 “B” rész súlyban tubussal; a DIDOC rögzített pozicióban
Fazékidő** : 5'÷7' IPGTSP eljárás 3 rész edzővel súlyban 100 “A” részhez cikksz. 4001 1015
Teljes polimerizáció** : 2 óra elteltével
Csiszolhatóság** : közepes vastagság esetén 45 perc elteltével
Összehúzódás : < 1 %
Flexibilitás : közepes-magas
Vízellenállás : nagyon jó
Oldószer-ellenállás :
Tárolási stabilitás** : ép csomagolásban, fényvédett helyen 8 hónap ** 20°C-on mért adatok

 

Felhordási mód

 

Felhordásra alkalmas felület : Bármilyen fafelület,  a “Felület előkészítés”-ben leírt utasításokat követni kell. A termék lepergető ágenstől mentes acél és üveggyanta-felületre is felhordható. Különleges esetben kérjük forduljon MŰSZAKI SZOLGÁLTATÁSUNKHOZ.

Felület előkészítés : A felület száraz, portól, földtől, lerakódástól, bomló anyagtól, régi festéktől és viasztól mentes legyen. A fa tömör és magas mechanikai ellenállású legyen, valamint nedvességtartalma 8 - 15 % között legyen. “Szálkás” felületen (függőlegesen vágott faszálak esetén) a kittelés előtt célszerű egy alapozóval átitatni, hogy az anyag megszilárduljon. A viaszos kivonatokat (pl. egzotikus fák, nyírfa), olajesszenciákat (pl. olivafa, tíkfa) és a magas természetesgyanta tartalmú kivonatokat (fenyőfa, európai vörösfenyő, mandulafenyő és más tobozosok) megfelelő oldószerrel jól le kell tisztítani, valamint megfelelő alapozóval le kell szigetelni. A paliszanderfát, a tölgyfát, a gesztenyefát és más nehezen tapadó anyagot tartalmazó fákat vagy impregnált antik fát (kátránnyal, lenolajjal, füsttel stb. átitatott fát) előzőleg egy, vagy két réteg szigetelő alapozóval be kell vonni. Régi, vagy különösen nehezen tisztítható felület esetén homoktisztítással és azt követően szigeteléssel lehet a felületet előkészíteni. A rovarirtóval vagy fenol alapú impregnálóval kezelt felületeket egy vagy két réteg alapozóval gondosan le kell szigetelni, és figyelemmel kell lenni a kitt tapadására. Szigetelő alapozó : A gyors kikeményedésű, epoxid vagy poliuretán alapozót egy vagy több rétegben lehet felvinni.
Felhordás : spatulyával 

Felhasználási eljárás : Alaposan el kell keverni és a spatulyával egy bizonyos nyomást gyakorolva úgy kell felvinni, hogy a kitt jól tapadjon a felülethez. Nagyobb vastagsághoz két vagy több rétegben kell felvinni. A következő réteget csak akkor szabad felvinni, ha az előző már kikeményedett és kihült. Vékony réteg esetén a kikeményedés tovább tart és a csiszolással, valamint az újrafestéssel többet kell várni. Az alacsony hőmérséklet a munkaidőt meghosszabbítja, míg a magas hőmérséklet lerövidíti. A 3004. és 3005. kódszámú PLASTUK LEGNO alapszíneket egymással keverni lehet, hogy különböző színárnyalatokat kapjunk. Szükség esetén a termék por-pigmenttel (vasoxiddal) is színezhető.

Csiszolhatóság : A kikeményedést követő 45 perc elteltével megfelelő (a fa kezelésére használatos) dörzsanyaggal csiszolható.
Átfesthetőség : Közepes vastagság esetén 20°C-on 2 óra elteltével. Az átfestés a szokásos akril-, alkid-, epoxid-, poliuretán és nitroalapú olsószeres termékkel semmiféle veszéllyel nem jár. Viszont gondos, előzetes tesztelést javasolunk vízes bázisú vagy nem hagyományos, újabb típusú festék használata esetén.
Tisztítás : A munkaeszközöket NITRO típusú oldószerrel azonnal meg kell tisztítani.

 
MEGJEGYZÉS: +10°C-os hőmérséklet alatt a termék felhordása nem ajánlatos

 
Adatok
Méret1.5 kg
SzínDouglas
FelhasználásFagitt

23 hasonló termék, ami érdekelhet:

Nincs termék

To be determined Szállítás
0 Ft‎ Összesen

Rendelés