Impa 1412 KELA RUST Rozsdaátalakító - Rozsdagátló (1l)

IM 1412/1L
Új termék

22 479 Ft‎

Raktáron

- +

 
További információk

Impa 1412 KELA RUST Rozsdaátalakító - Rozsdagátló (1l)

Termékleírás
A KELA RUST egy tej szerű, folyékony rozsdakonverter. Ecsettel vagy szórással hordható fel a felületre. A rozsdával egyesülve egy feketés lila színű, nagyon stabil szerves fémkomplexumot alkot, amely erősen tapad a lemezre, és meggátolja az újabb rozsda keletkezését. Kitűnő alapot képez a felületre kerülő bevonatokhoz. Felhasználási terület A karosszéria és az ipari területen bárhol, ahol a rozsdásodási folyamatot kémiai úton kell megállítani és átalakítani, mert a rozsdaréteget mechanikus módon nem lehet eltávolítani.

 

Műszaki jellemzők

 

Szín : krémfehér
Kötőanyag tulajdonság : csersav származékú kelát polimer
Száraz filmréteg : épp vasfelületen színtelen, rozsdás vasfelületen feketés kék
Szárazanyag-maradék súlyban : 25% ( ± 1) Fajsúly : 1,03 kg/l ( ± 0,01) Kiadósság : 8 ÷ 10 m²/l a felület állapota szerint
Tárolási stabilitás : 12 hónap ép csomagolásban Megj.: 20°C-on mért adatok

 

Felhordási mód

 

Felületelőkészítés : A felületről el kell távolítani az olaj- és a zsírfoltokat, a lepergő rozsdaforgácsokat és gálma pikkelyeket. A málladozó, sós vagy kémiai anyagoktól szennyezett levegőnek kitett felületeket vízsugárral le kell mosni, mielőtt a KELA-RUST-ot felvisszük rá. A termék nedves felületre is felhordható.
Felhordás : - levegőporlasztásos dukkozópisztoly: 1,5 ÷ 1,7 mm átmérőjű fúvókával 2 ÷ 3 atm nyomás mellett. - ecsettel, hengerrel
Hígítás : A termék felhasználásra kész állapotban kerül kiszerelésre. Szükség esetén vízzel hígítható. Soha nem szabad semmilyen típusú oldószert alkalmazni.
Javasolt rétegvastagság : Túlzás nélkül, a kezelendő rozsdaréteg vastagsásának megfelelően kell felhordani. Kerülni kell, hogy a termék lefollyon.
Száradási idő levegőn (20°C) : kb. 30 perc Átvonhatóság : legalább 3 óra elteltével. A terméknek egy bizonyos nedvességre van szüksége ahhoz, hogy hatását tökéletesen ki tudja fejteni. Tanácsos a felvitelt este elvégezni az éjszakai nedvességet kihasználva, majd másnap reggel átfesteni. 

Soha nem szabad a napon használni, vagy meleg lemezre felvinni. A túl gyors száradás következtében az eljárás nem lenne tökéletes. A reakció teljes lefolyása előtt nem szabad újrafesteni: ez kb. 3 óra normál feltételek mellett. A rozsdával borított részek kékes feketévé kell, hogy váljanak. A kezelt felület bármilyen típusú lakkfestékkel átvonható, a KELA RUST alkalmazását követő 6 ÷ 7 napon belül.

MEGJEGYZÉS: Soha ne használjon fémdobozt vagy fémből készült szerszámot! Soha ne tegye vissza az eredeti dobozba a fel nem használt maradékot, amely rozsdamaradványokat tartalmaz, mert ettől az egész bekeményedhet! FAGYRA ÉRZÉKENY! A terméket + 5 és + 10°C közötti hőmérsékleten kell tárolni.

 
Adatok
Méret1 liter
FelhasználásRozsdaátalakító

3 hasonló termék, ami érdekelhet:

Nincs termék

To be determined Szállítás
0 Ft‎ Összesen

Rendelés